Laimė - ne materialybė


Foto: A.Lingė

Laimei pakanka ir vienos akimirkos" ( Rašytojas ir mokslininkas Aloyzas Sušinskas.)

Savo laimę galime įvardinti labai individualiai. Priklauso,kaip vertiname  ir kokias vertybes turime. 
Galite mane teisti, tačiau mano akimis opi problema ne tik užteršti vandenynai,atšilimo klausimas ar virusai. Mano teigimu opi problema tampa ir ta,kad žmonės tampa tušti. Laimę supranta,kaip didelius resursus ir pilnatvė užpildyta  materialybėmis. Vieša paslaptis,jog dažnas 21a. žmogus pilnatvę supranta,kaip finansinę laisvę.

 Pasvarstykime ir atsakykime kiekvienas sau ,kiek iš mūsų sugebėtume atrasti laimę neturėdami nieko materialaus.


„Tūkstančio mylių kelionė prasideda mažu žingsneliu.“  - (Lao-Tzu, kintiečių patarlė)


Mano nuomone, kartais laimės ieškome per toli,nors dažniausiai ši yra priešais mus.
Siekdami geriausių tikslų visada žvelgiame į tolimus tikslus ir į naujus mums nepažintus vandenynus. Kartais užtenka pramerkti akis ir pažvelgti į gretimo ežero pusę. Viskas paprasta. Kartais nutinka taip,kad ieškome atsakymų per giliai nors atsakymai priešais mus.

„Yra tik du būdai gyventi. Vienas – galvoti, jog stebuklų nebūna. Kitas – galvoti, jog viskas yra stebuklas.“ - (Albertas Einšteinas)


Vaizdo rezultatas pagal užklausą „penguin“

Laikas pažinti gamtą. Pamilti,tai ką galime rasti.. 
Susikurkime laužą ar išeikime pasivaikščioti svetimo miesto,svetimais takais,pažinkime ir išgirskime mums negirdėtos ir nematytos upės garsus. Jie tarsi primena jūros ošimą ir šiltus bei jaukius vakarus besileidžiant saulei ar stebint mums puikiai pažįstamus grįžulo ratus. „Yra tik du būdai gyventi. Vienas – galvoti, jog stebuklų nebūna. Kitas – galvoti, jog viskas yra stebuklas.“ Albertas Einšteinas
Ieškokime laimės kiekviename smulkiausiame įvykyje.  Raskime laimės net ir keturių stirnų šeimoje,kuri pasirodo laukuose,o mes sugebame sustoti vieną akimirką ir pasimėgauti - tai galima vadinti laime.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „stirnos“

Geras bučinys vertas dar vieno" - (M.Monroe).

 Laikykime už rankos tą,kas mums sukelia euforiją. Būnant šalia,spręskime ir išsirinkime patys,koks asmuo  tokį jausmą atstoja mums..Tačiau kiekvienas turi pajusti koks geras ir neapsakomas jausmas yra laikyti ir saugoti,globoti tai,kas atrodo yra tavo kūno dalis,lyg visa saulės šilumas tekėtų pirštų galais,o tu ją pajustum ir akimirksniu pasijustum laimingas. Stebėti upės tėkmę,šildytis saulės spinduliuose,girdėti juoką ir matyti šypsenas tų,kurie mums tapo ypatingomis gėlėmis,tai laimė kurios nenusipirksi.Geras bučinys vertas dar vieno" - (M.Monroe).


Vaizdo rezultatas pagal užklausą „sunflowers“



Norint būti laimingam su žmonėmis, reikia prašyti jų tik to, ką jie pajėgia. T. Bernaras

Apibendrinat galime teigti,kad laimingas tas,kuris laime atranda mažuose dalykuose.



PUBLIKUOTI BE MANO LEIDIMO GRIEŽTAI DRAUDŽIAMA.





L.Samulionytė.


Daugiau informacijos:

http://grafinisdizainas.mozello.lt


















































































































































Komentarai