Komforto zona ar nauji sprendimai, pakeitę mano gyvenimo kelią

Dažnas pamąstome, ar verta rinktis lengvą ir paprastesnį kelią, ar rizikuoti ir eiti naujo gyvenimo kelio link. Daugeliui priimtiniausias gyvenimo kelio sprendimas yra pats lengviausias. Gaila, bet ne kiekvienas subrendęs žmogus sugeba imtis rimtos ir atsakingos jam paskirtos užduoties, ką tuomet galima kalbėti apie paauglišką mąstymą turinčia asmenybę? Kviečiu paskaityti trumpą mano gyvenimo kelio pakeitimo sprendimą ir naujus, visiškai netikėtus išbandymus mano gyvenime.

Pabandžiau susisiekti su asmeniu, kuris man galėjo padėti siekti savo svajonės.
Foto: Artūras Navickas
Įsibėgėjus pavasariui jau žinojau, kad paliksiu to laiko savo mokymo įstaigą, turėjau priimti rimtą gyvenimo sprendimą. Ar keliauti paprastos gimnazijos link, ar toliau eiti savo išsvajoto sportininko kelio link. Žinoma, tuo metu pirmasis variantas atrodė daug prieinamesnis nei antrasis. Ilgai galvojau ir svarsčiau. Ar pagaliau po tiek metų išdrįsiu eiti savo svajonės link, ar man pačiai pavyks perlipti per save, per tėvų argumentuota nuomonę. Visgi supratusi, kad nėra ko prarasti, pabandžiau susisiekti su asmeniu, kuris man galėjo padėti siekti savo svajonės. Ir žinoma nelikau neišgirsta, šis žmogus maloniai pasiūlė atvykti į perklausą. (Jis puikiai suvokė ir žinojo po kokios traumos aš esu ir drąsiai galėjo nesiimti šios užduoties.) Praėjus normatyvams, po kelių dienų sužinojau, jog esu priimta ir galiu ruošis tolimesniam žingsniui - kanojų irklavimo treniruotėms. Pirmosios savaitės atrodė be galo keistai - didžiulė valtis, irklas panašus į kastuvą, liemenė (galų gale, juk moku plaukti!)

PIRMASIS KANOJŲ SPORTO ĮKVĖPIMAS:

Pirmųjų savaičių treniruotes leidau stebėdama būsimas konkurentes.


Viena jų stipriai pažengusi 2001 metų kanojistė G.Č - nuo pat pirmos dienos ši asmenybė tapo vienu didžiausiu mano įkvėpimu kanojų sporte.

Plaukiodama nuo vieno tiltelio prie kito, nuo vienos pusės prie kitos. Ir tik gavusi pirmuosius yrius pati, šiek tiek toliau, paragavau iš ties šalto ankstyvo liepos ryto Talkšos vandens. Visas mano kūnas, smegenys buvo šoke. Mintyse tvyravo vienintelė mintis: „Nejau visada taip bus? Nejau visada grįšiu šlapia?“ Tuo metu nemačiau nei vienos treniruotės, kada būčiau grįžusi ne su šlapiais drabužiais. Laikas bėgo be galiniu greičiu. Man atrodė, jog aš nei kiek netobulėju, visai staiga pastebėjau, jog aš  sausais drabužiais parvykau, ir kaip sako kanojistai: „Sparnelių nebereikia“. Net nepagalvojusi pastebėjau, jog jau pirmą kartą klūpėjau sportinėje kanojoje. Tada jau ir prasidėjo pirmieji mano plaukimai laikui, plaukimai renkant kilometražą.
Baidarių ir kanojų sportas be galo sunkus, čia ateidamas supranti kiek daug reiškia mili sekundė ar pirmosios minutės.
 Visi žino kiek valandų sudaro para. Mokiniai mokyklos suole skaičiuoja paskutines minutes iki pamokos galo,darbuotojai - iki darbo pabaigos. Baidarių ir kanojų irkluotojai skaičiuoja mili sekundes finišo tiesiojoje.Baidarių ir kanojų sportas be galo sunkus, čia ateidamas supranti kiek daug reiškia mili sekundė ar pirmosios minutės.
Treneris kuris motyvuoja:
Pagrindinės kanojų irklavimo bazės Šiauliuose treneris,pirmasis treneris A.N visada suteikdavo šansą suprasti, ant kiek tau pačiam turi rūpėti tai ką darai. Suteikdamas šansą ir nepasikelti, kai sekasi iš ties gerai.
SPORTO KAINA:
To pasekoje supranti, kad sportininko gyvenimas atima be galo daug laiko, draugus, laisvalaikį. Kartais net ir kvailiausi norai ar svajonės tampa didžiuliu laimės šaltiniu, rizika ir bandymas paverčia gyvenimą dar įdomesniu. Ir tai vienas pavyzdys to, kad kiekvienas darbas reikalauja be galinių pastangų, ištvermės, mokėjimo suklysti ir mokytis iš savo klaidų. Sportas išmoko vieno didžiausių vertybių - žmogiškumo. Svajonės neturi atostogų.

„Per savo karjerą pramečiau daugiau nei 9000 metimų, pralaimėjau beveik 300 rungtynių, 26 kartus man patikėjo lemiamą metimą ir aš nepataikiau. Savo gyvenime klydau vėl ir vėl, ir vėl. Ir tai yra priežastis, kodėl man pasisekė.“ Michaelas Jordanas, buvęs JAV krepšininkas.


Į TIKĖJIMĄ KARTU SU NAUJAIS DRAUGAIS: Ne žodžiai, o veiksmai augina tikrąją draugystę. Iš Kanojų ir baidarių irklavimo mokyklos Šiauliuose į Panevėžio R.Sargūno sporto gimnaziją parsivežtas nemažas glėbys draugų, kurie lig šiol skiria savo palaikymą.
Ne žodžiai, o veiksmai augina tikrąją draugystę.
Be pirmųjų Gabrielės, Vyto, Ernesto, Artūro, jo tėvo, pospyrių, tikrai nebūtų tokio rezultato kokį turiu dabar.

ŠVIESIOS AKIMIRKOS PUOŠIA PRISIMINIMUS :
Pamenu, kai plaukėme kartu, ir aš išvirtau, deja, kartu virto ir Gabrielė, buvo labai gera ir smagu nepaisant to, kad buvome ežero viduryje.
Palaikymas dabartinėje mokykloje yra iš ties nemažas, gera ir maloni atmosfera, sunkų darbą paverčia šiek tiek lengvesniu.
Nauja mokykla,nauji draugai,nauja aplinka,nepasaint visų naujovių  Palaikymas dabartinėje mokykloje yra iš ties nemažas, gera ir maloni atmosfera, sunkų darbą paverčia šiek tiek lengvesniu.Kiekvienam iš mūsų svarbu turėti gerą ir jaukią komforto zona.
Palaikymas atsirado ir iš kitų miestų: Atvykus į varžybas gausu naujų mažesnių ir didesnių draugų iš įvairių Lietuvos miestų, šis jaunimas turi ateitį - irklavimas pasaulyje iš ties dabar kuria ateity jaunimui.
SKAUDŽIOS PATIRTYS:

Savo instagram puslapyje buvo kalbėta apie pakylimus ir nusivylimus.
Siomis nuotraukomis noriu pasidalinti drasiai. Nors sias paskutines varzybas ant vandens si 2018 metu sezona galejau uzbaigti su geresnemis emocijomis,as noriu pasidalinti dalele to,kas mane dabar atvede prie sios situacijos. Esu laiminga. Dar liepos menesi pirma karta lieciau kanoja,galvodama,”kaip imanoma isklupeti tiek laiko ir dar ant vandens?! “. Vakarykstes varzybos man buvo svarbios.Svarbios paciai sau.Nors ir su didele baime,kad Dievulelis si karta nesuteike Saules ,silto vejo gusio,pasakoje to gavau lietu,bangas ir veja. Gavau isbandyma,medalis vietoje tik reikia ji pasiimti.Deja,to padaryti nepavyko,bet drasiai su mintimi,kad “jei dabar nesistosiu ir nebandysiu,niekada nepavyks” Stojausi ir bandziau,bandziau nugaleti save.Kaip gera gauti pamoka,pabuti su savimi,suprasti. Si sezona uzbaigiau su apmastymu,kad spausti save si sezona parodyti kazka buvo apsoliuti nesamone,tad palieku si sezona su ta gaida,kad ruosiu save kitam sezonui,kita sezona kazka parodyti bus daug realistiskiau,nei kaltinti save del to,ko nepadariau si karta. Esu tokia laiminga,kad pakliuvau i geras rankas zmoniu,kurie tiki ir padeda man patiketi tuo,kad galiu buti tuo,apie ka ilgai svajojiu. Esu taip neapsakomai dekinga jiems,vien tik uz si menesi darbo,pazinimo manes. Tikejimo tuo ka darau. Esu dekinga uz kiekviena paskatinima,patarima.Noriu,kad Jus mane lydetumete visa mano buvimo siame sporte kelia. Jus davete man pirma pabandyma tapti kazkuo,o as tik galiu pazadeti atiduoti visa savo sirdy ir padeka Jums uz jusu padaryta darba. Net neabejojiu,kiek daug dar padarysite. Jus auginate naujaja lyderiu ir cempionu karta,didziuojuosi ir dekoju Jums mano gerbiami treneriai,draugai. 
Foto: Artūras Navickas
ŽADAMAS PROJEKTAS: Nors ir du mėnesius vasaros teko triūsti treniruočių stovykloje, buvo kuriamas projektas norint ir ketinant surinkti lėšas sunkiai sergantiems vaikams. Šis projektas bus tiksliau pristatomas 2019 metų pavasarį. Visos surinktos lėšos bus skiriamos sunkiai sergantiems vaikams. Atsidėkojant aukojusiems bus įteiktos jaunosios menininkės darbai K.R.
GALUTINIS TIKSLAS: Senos svajonės įgyvendinimas ir naujų tikslų ir kūrimo era. Svarbiau
sias tikslas - tapti geru ir pilnaverčiu žmogumi. Tikėjimas ir buvimas savimi.

Šiuo metu Laura jaučiasi tarsi namuose, atradusi save kanojininkų komandoje. Du pastaruosius mėnesius ji dalyvavo sunkioje stovykloje Šiauliuose, kad taptų kanojininke, kuri galės ginti Lietuvos vardą ir užsienyje. O su Joniškio jaunimo komanda šalyje iškovojo antrą vietą ir prieš naujuosius mokslo metus padėkos raštą atsiėmė iš Joniškio rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Jono Novogreckio rankų.
„Sportas sunkus ir reikalaujantis daug kantrybės, tačiau jis lyg antras kvėpavimas, be jo nebematau savęs. Taip rašoma  Šiaulių kraštui duotame intervių.
redaktorė Loreta RIPSKYTĖ

Foto: Lina Šutkienė

SPALIO 13 DIENĄ RUDENS KROSAS ŽAGARĖJE - 2018
Numerių išdavimas: šeštadienį, varžybų starto vietoje. Telefonai pasiteiravimui: 868303019 867186511 Dalyvių registracija: Iki spalio 12 d. rprprokopenko@gmail.com (Nurodyti vardą, pavardę, gim. metus, miestą) Galima registracija varžybų diena iki 9:45 val. Distancijos ir amžiaus grupės: 1000m mergaitės ir berniukai (Gim. 2008m ir jaunesni) 2000m mergaitės ir berniukai (Gim. 2004-2007) 2000m merginos ir vaikinai ( Gim. 2000-2003) 5000m dalyvių amžius neribojamas. APDOVANOJIMAI: Visų amžiaus grupių nugalėtojai (-os) apdovanojami taurėmis ir medaliais, prizininkai ir visi įveikę distancija - atminimo medaliais.

https://www.facebook.com/events/708842009467637/
Spalio 29 dieną Lauros Samulionytės paskaita ,,Komunikacijos problemos, kaip motyvuoti jaunimą kalbėti“



Informacija apie paskaitą: Kiekvienas turime sričių kurias norime tobulinti.
Pavargstate klausytis paskaitų, mokančių teisingo komunikavimo? Norisi turėti žmogų su kuriuo atsisėdus prie kavos puodelio galėtum pasidalinti išgyvenimais?
Turi daug idėjų, bet niekas jų nepastebi? Galvoji, kad tylėjimas yra daug geriau, nei komunikacija? Nori būti pastebėtas ir išgirstas, bet nežinai nuo ko pradėti?
Atvyk į Lauros Samulionytes paskaitą: "Komunikacijos problemos, kaip motyvuoti jaunimą kalbėti?" Šioje paskaitoje išgirsime septyniolikmetės Lauros sėkmės istoriją. Laura papasakos, nuo ko pradėti siekiant savo tikslų, savo pagrindinius kelius ir nukrypimus. Pasidalins ir papasakos, kokią naudą turi savanorystė, savo kelionių ir pažinčių su įdomiais žmonėmis (menininkais) patirtį. Paskaitoje bus ir kitas lektorius, kuris tai pat dalinsis savo istorija.Informacija apie lektorę:
Laura Samulionytė yra pavyzdys to, jog žmogus vedamas tikėjimo ir savo valios pastangų gali pasiekti didžių ir kilnių pergalių. Būdama 6 metų, mergina pradėjo žaisti Stalo tenisą ir ne tik laimėjo eilę prizų, bet ir tais metais buvo tapusi penktąja šalies rakete. Išgirdusi, kad serga,tuo metu mergina girdėjo ir tai, kad greičiausiai nebegalės grįžti į sportą, tačiau grįžo. Ir šiuo metu netgi ėmėsi naujos sporto šakos. Laura mokosi Panevėžio R. Sargūno sporto gimnazijoje ir mina kanojistės kelią. Sportas merginai reiškia labai daug, tačiau gailestingumas ir noras padėti kitiems jai nė kiek nemažiau svarbūs. Dėl šios priežasties mergina yra aktyvi Rimanto Kaukėno fondo, siekiančio rūpintis vėžiu sergančiais vaikais, narė,Šiaulių mieste-Šio fondo atstovė.Ji tiki, kad ne turtai ar pažintys, o nuolatinės pastangos ir viltis, kad viskas gali pagerėti nulemia žmogaus sėkmę gyvenime. Mergina garsi savo mieste,ir įvairiuose Lietuvos miestuose,savo gražiais darbais. Mergina dar groja keliais instrumentais,rašo knygą,bei dainų autorė. Labai kviečiame į šiltą vakarą pažinti mūsų pradedančiaja lektorę Laura Samulionytė,parsinešti daug motyvacijos,lengvesnės komunikacijos būdų ir šiltų ir nepamirštamų emocijų.


REDAGAVO: DIANA JANKAUSKAITĖ

Komentarai